robotların insanlığı yok edeceği, yıllardan beri en ciddi korku senaryolarından birisidir. şu sıralar devam eden yapay zeka teknolojisinin pek çok insanı korkuttuğu bir gerçek. yapay zeka teknolojisine sahip robotlar, gelecekte dünyamızı ele geçirir ve tüm insanlığı kölesi yapar mı bilmiyorum, ancak abd’de bir robot, 57 yaşında 3 çocuk annesi olan bir kadını öldürdü.
abd michigan’da araba parçaları üreten bir firmada çalışan 57 yaşındaki kadın, bu bölgede bulunan bir robotun kontrolden çıkması üzerine feci şekilde can verdi. robot, 57 yaşındaki teknisyen wanda holbrok’a yüzlerce kilo ağırlığındaki bir parça fırlattı. normal şartlarda olmaması gereken pek çok şeyin aynı anda olması sonucunda meydana gelen kazanın raporunda holbrook’un ölümü için “robotik makineler” tarafından sıkıştırıldı ibaresi dikkat çekti.
ındependent’in haberine göre, tesisin 100 numaralı bölümünde yaşanan bir hata nedeniyle robot hareket etmeye başladı. normalde güvenlik kapılarının kapalı olması gereken bir bölüm olmasına rağmen, kimsenin bilmediği şekilde kapılar açıldı ve holbrook ile robot karşı karşıya kaldı. kadının kafasına römork parçası fırlatan robot, arkasında bıraktığı eşini ve 3 çocuğunu yasa boğdu.