viral reklamları çok seven ve bu konuda oldukça başarılı olan marka bu kez “mutluluk veren marka” algısını çevre duyarlılığı üzerinden yöneten bir projeye imza attı.
proje için çevre kirliliği probleminin fazla olduğu bangladeş’in başkenti dhaka’yı seçen şirket, içerisinde pong oyunu olan 6 adet “happiness arcade” makinesini 6 gün için şehrin farklı bölgelerine yerleştirdi. oyunu oynamak için tek şart, normalde demir para ya da jeton ile çalışan makineye bir adet boş plastik şişe atılması.
video’dan görülebileceği gibi hem eğlendiren hem de farkındalık kazandıran projeye ilgili büyük olmuş ve binlerce plastik şişe toplanılarak geri dönüşüme kazandırılmış.
bir şirketin nasıl para kazanacağına dair stratejisidir. “gelir nereden gelecek?” sorusuna cevap verir. örnek vermek gerekirse; gittigidiyor, sitesi üzerinden satılan her ürün için küçük bir komisyon alır veya spotify‘ın aylık bir abonelik ücreti vardır.
müşteriler için yapılan işi tanımlar. müşterilerin sorun veya ihtiyaçları doğrultusunda (üretkenlik, statü, basitlik, uygunluk vb.) sunulan çözümlerin tamamını içerir. bir değer teklifi girişimin müşteri sınıflandırması ile uyumlu olmalıdır.
donanım, yazılım veya servis gibi ürünleri geliştirmek için kullanılan bir mühendislik metodudur. müşteri geri bildirimlerine dayanarak, esnek bir şekilde, üründe sürekli yenileme ve geliştirme gerçekleştirmeyi ifade eder. bu yöntem ile müşteri ihtiyaçlarının ve nihai ürün özelliklerinin önceden kesin olarak tahmin edilemeyeceği kabul edilmiştir. basamaklı şelale yönteminin anti tezidir.
yazılım, donanım veya servis geliştirmek için kullanılan bir mühendislik yöntemidir. bu yöntem doğrusal, birbirini takip eden adımlardan oluşur. bir ürünün tüm özellikleri önceden belirlenir. her bir şelale basamağı farklı bir mühendislik ekibine atanır böylece proje ve son teslim tarihi hassas şekilde kontrol altına alınabilir. çevik geliştirme yönteminin tam zıttıdır.